Bandenindustrie in economische groei: nieuw partnerschap tussen Bridgestone en Microsoft

In een van zijn studies heeft de Britse ministerie van Vervoer vastgesteld dat 30% van de auto-ongelukken in het Verenigd Koninkrijk in 2018 werd veroorzaakt door technische mankementen aan de banden. Daarom heeft Bridgestone besloten met Microsoft samen te werken om een systeem te ontwikkelen waarmee potentiële defecten aan michelin-banden in real time kunnen worden opgespoord. Iets wat, wanneer het eenmaal is gerealiseerd,voor voor en nadelen zal betekenen in de industrie.

Hoe werkt Bridgestone’s bandencontrolesysteem?

Het Connected Vehicle-platform van Microsoft is een volledig digitaal scenario waarin een verscheidenheid aan oplossingen kan worden ontwikkeld voor de specifieke doel van de klant. Dit systeem omvat onder meer infotainment in het voertuig, een geavanceerd navigatiesysteem, telematica en voorspellende diensten.

Maar om het belang van dit systeem ten volle te begrijpen, moet men zich eerst bewust zijn van de meest voorkomende defecten aan banden: onvoldoende luchtdruk, vermoeidheid, ongelijkmatige slijtage van de banden en, last but not least, misschien wel het meest voorkomend; schade die wordt veroorzaakt door het raken van stoepranden, kuilen of andere voorwerpen op de weg.

Gelukkig kan dankzij dit platform het overgrote deel van deze problemen op betrouwbare wijze worden verholpen. Dit wordt bereikt door frequent onderhoud en regelmatige bandenwissels op het juiste moment. Op die manier hebben gebruikers toegang tot betaalbare Bridgestone-banden van topkwaliteit.

Technische problemen met autobanden zijn echter beschadigingen die niet kunnen worden opgespoord zonder een grondige manuele inspectie. U denkt misschien dat dit zelden voorkomt, maar de waarheid is dat het maar al te vaak gebeurt.  Een band met een technisch probleem is uiterst gevaarlijk, omdat hij kan klappen wanneer u dat het minst verwacht, wat een ongeval kan veroorzaken en schade kan toebrengen aan andere delen van het voertuig, zoals de carrosserie.

Bridgestone’s real-time monitoring systeem, ontwikkeld in samenwerking met Microsoft, komt kijken om eventuele technische problemen met de band op te sporen. Voor deze functie wordt gebruik gemaakt van de cloud-infrastructuur van Microsoft, samen met gegevens die via eerder geïnstalleerde hardware zijn verzameld van meerdere sensoren. Algoritmen worden dan gebruikt om incidenten op te sporen die rechtstreeks van invloed zijn op het oppervlak en het karkas van de band.Dit geldt voor zowel zomerbanden als winterbanden.

Aangezien dit een real-time functie is, kan de bestuurder onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elk probleem dat op de banden wordt gedetecteerd, zodat u onmiddellijk actie kunt ondernemen om het probleem te verhelpen. Er is momenteel geen ander systeem op de markt dat een soortgelijke bewaking biedt, dus dit partnerschap zal een doorbraak betekenen voor de sector.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *