Taxushaag

De taxushaag is een decoratieve groenblijvende haagplant die op grote schaal wordt gekweekt in Europa en Azië. Deze planten zijn erg gemakkelijk te snoeien en ze zijn goed bestand tegen vorst.

Alle delen van deze plant, inclusief de takken en bessen, zijn giftig voor zowel mensen als dieren. De planten zijn erg sterk en hebben een lange levensduur.

Er zijn verschillende soorten taxushagen. Ondanks dat ze verschillend zijn hebben ze ook een gezamenlijk kenmerk. Ze vormen allemaal een prachtige haag. De soorten taxus:

  • Taxus Baccata. Deze taxushaag is de populairste taxus soort. De altijd groene plant heeft een klassieke en luxe uitstraling en is goed bestand tegen vorst. Hierdoor dus uitermate geschikt voor de Nederlandse winters. Ondanks dat deze soort langzaam groeit, wordt deze vaak wel gebruikt voor het creëren van een mooie haag.
  • Taxus Baccata David. Een langzaam groeiende haag met dichte, rechtopstaande bladeren die gezamenlijk een compact geheel vormen. Perfect als alleenstaande plant. Deze soort is sterk, tolerant en past zich goed aan, waardoor het een perfecte plant is als haag, scherm of funderingsplant.
  • Taxus Media Hicksii en Media Hillii. Dit zijn twee langzaam groeiende planten en hebben verschil. De Hicksii is vrouwelijk en de Hillii is mannelijk. Dit houdt dat de mannelijke variant geen bessen produceert en de vrouwelijke dus wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *